Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Az első foglalkozás

Új, az olvasó számára eddig ismeretlen programsorozat indult útjára 2010. október 8-án, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A „Családi Olvasás Éve” jegyében közös rajzprogramra hívtuk és vártuk a családokat könyvtárunkban. Skicc(Elek) a címe a programnak, amely mintegy hat alaklomból áll, és amelynek az első "rajznapját" a Könyvtári Héthez kapcsolódva tartottuk.


A legszerencsésebb óra című Benedek Elek mese első részletét Mennerné Pap Márta könyvtáros tolmácsolta a családoknak. A gyermekek, szülők igazán nagy kedvvel láttak neki a "skicceléshez". Látunk keresztet hordozó barátot, az udvaron megtalált keservesen síró kisbabát, vagy éppen azt a jelenetet, amikor kézen fogva járul a fiú és a lány a boltos színe elé. A szülők is részt vettek gyerekeik kreatív rajzolásában.

A mese egyes részleteit a könyvtár által biztosított eszközökkel rajzolták a résztvevők. Találkozunk zsírkrétával, színes ceruzával, filctollal készült alkotásokkal egyaránt. A legfontosabb, hogy a családok feltöltődve és a következő rajzalkalmat már nagyon várva léphettek ki a könyvtárból. A szorgos gyermekek munkáját pedig jutalmaztuk, tehát érdemes volt eljönni, és nem csak a jó, kötetlen hangulat miatt, hanem azért is, mert a családi és baráti összetartozást egyaránt erősítette az együtt töltött idő.

A jó hírünk, hogy a mese, és vele a Skicc(Elek) tovább folytatódik. A mese második részletét 2010. október 15-én (pénteken) 16-18 között hallhatják az érdeklődők, majd a harmadik részlet november 5-én (pénteken) hangzik el. Az ezt követő két alkalom, november 12-én és november 26-án a bábfigurák készítésével telik. Az utolsó alkalommal, december 10-én mesefigurákkal adják elő a családok a művet.

Fontos, hogy a programba bárki bármikor bekapcsolódhat! Érdemes velünk tartani, hiszen valamennyi család rajza bekerül a MINDENKI MESEKÖNYVÉBE, amelyet a könyvtár a programsorozat végezetével kiad.


Goldschmidt Éva

Tovább a képekhez>>>

3co