Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Az óvodások öröme - könyvtárunk büszkesége

Az óvodás gyermekek érdeklődve hallgatják a különféle meséket édesanyjuk vagy az óvónénik előadásában. Napjainkban az úgynevezett „slágermesék” hódítanak a kicsik körében. Az anyukák már célirányosan Bartos Erika könyveit keresik a polcon, s szerencsésnek mondhatók, ha rátalálnak egyre. A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára lehetőséget biztosít arra, hogy minden kisgyermeknek jusson a népszerű darabokból.

Egyáltalán nem szokatlan, hogy ovis gyermekek látogatnak el a város könyvbirodalmába, hiszen már hosszú évek óta van példa arra, hogy a gyermekek könyvtári foglalkozások keretében ismerkednek meg a könyvtárral.

A TÁMOP pályázati projekt azonban túlmutat ezen. Az ovis csoportok tagjai immáron ugyanazt a könyvet tarthatják kezükben, és kölcsönözhetik ki. Így várja őket Kipp-Kopp, Boribon, vagy Bogyó és Babóca kalandja, amelyet az óvodában az óvó nénik tolmácsolásában, közösen figyelemmel kísérhetnek a könyv lapozgatásával, és a képek segítségével. A kölcsönzést ovis kölcsönzőkártyával nyugtázzuk, amellyel a későbbiekben is kölcsönözhet a gyermek akár egyénileg is könyveket.

A rendezvény keretében az elmúlt évben könyvtárunk vendégül látta a Fürdő Utcai Óvoda, a Kálvária Utcai Óvoda és a Geszti Óvoda csoportjait. Nagy örömünkre vidéki óvoda is csatlakozott a programhoz. Februárban a szomódi Százszorszép ovi gyermekei érkeztek hozzánk, hogy játékos foglalkozáson ismerjék meg a gyermekkönyvtár értékeit, valamint azért, hogy Boribon és Bogyóék történetét haza vigyék. A kicsik történeteket hallgattak meg Süni Dini nagy napjáról, valamint a Négy évszak meséi közül a Télről. Mindannyian nagyon vártuk már a jó időt, így a Tavasztündér is ellátogatott a könyvtárba. A foglalkozáson különleges élményt nyújtottak az apró talpúak számára azok az állatos újságok (Süni, Természetbúvár), amelyekben hattyút vagy kengurut mutathattak meg egymásnak. A folytatásban hasonló jókedvvel színeztek, énekeltek a gyermekek a könyvtár olvasótermében.

A továbbiakban is várjuk az ovis csoportok részvételét egy hangulatos, játékos foglalkozásra, és persze kölcsönzésre, hogy minél többen barátjukká fogadhassák Boribont, a játékmackót!


Goldschmidt Éva

Tovább a képekhez >>>

3co