Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Családjogi előadás a Jogi esteken

Dr. Boleráczki Margit volt a vendége a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Jogi Estek című sorozatának, 2012. február 2-án. A bírónő a családjog témakörében tartott előadást és ezt a nem egyszerű témát olyan világosan, közérthetően taglalta, hogy még véletlenül  sem terhelte hallgatóságát a szokásos jogi szóhasználattal.  Az életközösségek megszokott problémáiról szólt, a felbomló családokban előforduló jogi nehézségekről, a gyermekekkel kapcsolatos megoldandó helyzetekről, a családnak, mint vagyonközösségnek megoldást igénylő és eldöntendő gondjairól.

Megértést segítő példákkal színesítette a szabályok ismertetését, s a hallgatóság már az előadás legelején, aktívan részt kért az előadásból. Sok kérdést tettek fel, s a bírónő mindegyiket kapásból megválaszolta. Tanácsokat is adott olyan esetekben, amikor a kérdés nem tartozott szorosan az ő szakterületéhez. Elmondta, hová forduljanak jogorvoslatért a kérdezők, mely szolgáltatás vagy szociális szervezet tud segíteni az adott helyzetben.

Repült az idő, s az előadás végén még néhányan négyszemközti beszélgetésre is félrevonták az előadót, mert nem akarták a nyilvánosság elé tárni a személyes problémájukat, így a könyvtár zárásáig nyúlt az esti beszélgetés, faggatózás.

Nagyon elégedetten távozott mindenki és többen kérték, ha lesz rá mód, máskor is hívjuk meg a jogásznőt, mert szívesen kérdeznének tőle más alkalommal is, hiszen tanácsai megvilágították a terepet a jog, sokak számára nehezen követhető útvesztőjében.

Petrozsényi Eszter


Tovább a képekhez >>>

3co