Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Játék a betűkkel

Az általános- és középiskolásoknak szánt könyvtári vetélkedősorozat áprilisban is tovább dübörgött a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár gyerek és felnőtt részlegében egyaránt. Miután a kora tavasszal érkező osztályok, pedagógusok vitték a program jó hírét szerte a városban, így egyre több iskola ismerte fel a benne rejlő lehetőséget: szórakozás és tanulás egyben.

Képviseltette magát ezidáig a Vaszary János Általános Iskola Tardosi Tagintézménye Szalai Erzsébet vezetésével, a Kőkúti Általános Iskola és tagintézménye, a Fazekas Utcai Általános Iskola. Aktívan vett részt a könyvtári vetélkedőben a KEMÖ Diákotthon, akiknek tanárai és diákjai egyaránt lelkesen és tudásvágyra szomjazva jöttek el hozzánk. Salamon Nóra tanárnő áldozatkész munkájának köszönhetően ebből az iskolából hat osztály is meglátogatott minket. A középiskolák közül az Eötvös József Gimnáziumból érkezett hozzánk két osztály a vetélkedőre, Dr. Horváthné Lőrincz Mária és Farkas Valéria vezetésével.

A foglalkozásokat most is Goldschmidt Éva gyermekkönyvtáros és Dományi Zsuzsa könyvtáros tartotta. Először egy rövid ismertetővel kezdtünk, hogy azok a diákok is könnyen eligazodjanak a polcok között, akik először jártak nálunk. Az elhangzottakra épültek a kérdéseink: milyen könyvsorozataink vannak történelemmel, természettudománnyal, kézműveskedéssel kapcsolatban, milyen könyvek találhatók a kézikönyvtárban, hogyan használjuk a lexikonokat, szótárakat, milyen rendszer alapján kerülnek fel a polcra könyvek...

A játéksorán elhangzottak még villámkérdések, volt kakukktojás játék, valamint konkrét könyveket kellett a tanultak alapján visszasorolni a polcra.

Hogy milyen társasjátékkal díjaztuk a nyertes csapatokat? Az általános iskolásokat a Kac-kac kukac, Tick Tack Bumm, Dzsungelláz, Munchkin, Bang társasjátékokkal, a középiskolásokat a Betűtorony nevű szó- és kvízjátékkal, a Kragmorthe partyjátékkal és a Condottiere kártyajátékkal jutalmaztuk.

Nyárra egyelőre búcsúzunk, és élménydús vakációt kívánunk a gyerekeknek, de szeptembertől újra várjuk őket tanáraikkal egy jó kis vetélkedőre a könyvtárban!


Dományi Zsuzsa

3co