Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Olvasta? Olvas Tata - másodszor

Kora nyáron folytatódott az Olvasta? Olvas Tata! című olvasást népszerűsítő program, melyet a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár indított útjára a tavalyi évben. A program lényege, hogy olvasó emberek ajánljanak olvasnivalót más, könyvszerető embereknek. A népszerűsítésben a Tatai Televíziónak is nagy szerepe van, mivel ők veszik fel ezeket a rövid ajánlókat, illetve a náluk látható Magazin műsorban tekinthetők meg az elkészült kisfilmek. nyilatkozókat – koncepciónk szerint - sokszínűség jellemezte társadalmi hova tartozásukat, hivatásukat, életkorukat illetően, valamint a választott könyv tekintetében is.

Legtöbben most is szépirodalmi művet, azon belül regényt választottak ismertetőjük tárgyául.

Bognár Istvánné nyugdíjas pedagógus Jókai Anna Jákob lajtorjája című regényét ajánlotta a kedves olvasóknak. Rigó Balázs egyetemi hallgató Szabó Dezső Az elsodort falu című történelmi regényéről beszélt lelkesen a kamerába. Egy szőlőtermesztőt is köszönthettünk a programon Simecz Róbert személyében, aki Kurt Vonnegut Kékszakáll című regénye kapcsán kialakult olvasás élményéről mesélt.

Pozsgay Gyula grafikus egy olyan szakkönyvet mutatott be, melyhez saját maga készítette az illusztrációkat. A könyv szerzője Becze Csaba, címe Az aranysas nyomában. A mű témája a magyar gyorsbombázók a II. világháborúban, illetve a magyar királyi honvéd légierő pilótaképzése.

Nemcsak szóval, de énekszóval is gazdagodtunk azon a napon, hiszen Csere Márta énektanárnő a Magyar református énekeskönyvből hozott szép dalokat, melyeket elő is adott. A könyvtár megtelt muzsikával, mindannyiunknak felderült a lelke.

Éles váltás következett, a kutyatartókhoz szólt a következő ajánló, amikor Pál Nikolett könyvtáros kollégánk egy kipróbált kutya nevelési szakkönyvet ajánlott. Cesar Millan és Melissa Jo Peltier hosszú évek óta foglalkozik négylábú kedvencekkel, akiknek gazdáit néha bizony nem árt hasznos tanácsokkal ellátni. A csodálatos kutyadoki - Hogyan váljunk falkavezérré kutyánk számára – című könyv minden gazdinak hasznos olvasmány.

Végül, ismét éles témaváltás következett, amikor Haraszti Mihály tatai helytörténész arról beszélt, neki nincs egy bizonyos kedvenc könyve. Ő úgy általában szereti a könyvet, melyek közül természetesen vannak szívéhez közelállók. Ezeket adott élethelyzetben, lelkiállapotban leveszi a könyvespolcról, és újraolvassa őket. Most azonban a nyár, a pihenés, utazás közeledtével az útikönyvekre hívta fel a televízió nézők figyelmét.

Nyárra egy kis szünetet tartunk a programban, de szeptemberben újra megszólaltatjuk az OLVASÓ EMBERT. Mindenesetre addig is jó nyaralást kívánunk Olvasóinak, és főleg hasznos, érdekes, izgalmas, szívet gyönyörködtető, vidám és humoros, lebilincselő, letehetetlen olvasnivalót!

Tovább a képekhez >>>

Dományi Zsuzsa

3co