Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések

Versek közelről Tatán

Ismét találkozhattunk a neves művészekkel, Balla Zsófia és Báthori Csaba író-költő házaspárral az Egy csészényi hang című sorozat, november 13-i előadásán. Ezúttal délután három órakor kezdődött a rendezvény, a diákságra való tekintettel, s meg is töltötték a nézőteret a fiatalok.

A műsor elején a Menner Bernát Zeneiskola növendékeinek muzsikája hangolta rá a megjelenteket a várható költői élményre. Az ő bevezető zenélésük után három vers került sorra, három olyan költő műve, akik között semmi kapocs nincs – látszólag -, ám ezúttal is kiderült a művek behatóbb vizsgálata, elemzése során, hogy léteznek olyan rejtett kötődések, áthallások, lelki hasonlóságok, melyeket felületes szemlélő észre sem vehet.

Így feltárva, megvilágítva azonban, ahogyan ezen a délutánon történt, mindenki számára világossá váltak ezek a rejtett erővonalak. Tompa Mihály, Dsida Jenő és Ted Hughes egy-egy költeménye szólalt meg a két művész tolmácsolásában és váltak egymást kiegészítő fontos emberi életérzéseket ábrázoló, testvér-művekké. Nemcsak a fiatalok számára volt élvezetes a délután, hanem a szép számmal megjelent felnőtt hallgatóknak is új, eddig nem ismert értékeket és költői finomságokat mutattak fel az előadók. A sorozat következő műsora december 12-én lesz, amikor Tóth Zsókát köszönthetjük az irodalmi-kávéház sorozatban.

Petrozsényi Eszter

3co