Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekSikerrel zárult a tíz alkalomra tervezett családi programsorozat a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, Tatán. A családunk könyvtára rendezvényre összességében háromszáznyolcvanöten jöttek el, és ebből háromszázhatan be is iratkoztak. Bizony nagy utat járt be könyvtárunk az elmúlt több mint egy évben, vagyis 2010 novemberétől 2012 februárjáig.

Íme, ilyen gyorsan eltelt az a fél év, amióta havi rendszerességgel jelentkezik a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár új, olvasótoborzó rendezvénysorozata: A családunk könyvtára. Tavaly november 8-án kelt útjára ez a kezdeményezés, mely bátran állíthatom, meghozta a tőle várt sikereket. Az eddig lezajló hat eseményen 238-an vettek részt, kicsik és nagyok, kis- és nagycsaládosok, egyedülállók és házaspárok, nyugdíjasok és aktív dolgozók egyaránt. Hogy mi lehetett a vonzerő?

Előrehozott húsvétolással indult A családunk könyvtára elnevezésű program a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Tatán április 4-én. Nálunk már most, április elején járt a nyuszi, hogy a rendezvényre érkező gyerekek kaphassanak egy-egy finom, mogyorókrémes csokitojást. Ezen a napon is szép számmal látogattak el hozzánk a családok, hogy kihasználják az ingyenes könyvtári beiratkozás lehetőségét, illetve hogy átvegyék az ajándék audiovizuális tagsági kártyát, mellyel egy hónapon át kölcsönözhetnek DVD, CD, valamint hangoskönyv gyűjteményünkből.

Feléhez érkezett a tíz alkalomra tervezett családi programsorozat a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, Tatán. Március 7-én már háromnegyed ötkor gyülekeztek a beiratkozni vágyók a felnőtt könyvtár olvasótermében, hogy meghallgassák a tájékoztatót a szolgáltatásokról, lehetőségekről, végül ingyenesen beiratkozzanak és átvegyék az ajándék videótagságit. A leendő olvasók figyelmesen hallgattak végig, és követtek könyvtárunk különböző állomásain: kézikönyvtár, számítógépes sarok, folyóirat blokk, szabadpolcos rész, DVD-s szekrények …

Folytatódott a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénysorozata: A családunk könyvtára 2011. február 7-én.

A leendő könyvtár tagokkal megismertettem a felnőtt és a gyermekkönyvtár szolgáltatásait a kölcsönzés szabályaitól egészen az internetezési lehetőségekig. A látogatók érdeklődtek a könyvtár múltja, adatai iránt, így elhangzott, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárat 1949-ben alapították, 8 kistérségi könyvtárat lát el szolgáltatásaival. A tatai könyvtár 760 m2-en működik, könyvállománya több mint 150 ezer.

A családunk könyvtára című programsorozat 2011. január 10-én, ebben az esztendőben első alkalommal jelentkezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Tatán. A tavalyi évhez hasonló lelkesedéssel és nagy létszámban jelentek meg régi és új olvasóink, hogy meghallgassák, milyen szolgáltatások várják őket a könyvtárban, valamint ingyenesen beiratkozzanak a könyvtárba.

2010. december 6-án a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba is megérkezett a mikulás, hogy szaloncukorral és csokimikulással örvendeztesse meg a gyermekeket, A családunk könyvtára című programon. A kicsinyek dallal, verssel érdemelték ki a finom falatokat.

A programsorozat második alkalmán szép számban jelentek meg az érdeklődők, hogy részt vegyenek a könyvtár szolgáltatásairól szóló tájékoztatón.

Rendhagyó"könyvtárhasználati órára" várta új olvasóit a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tatán, november 8-án 17 órakor. A családunk könyvtára című programsorozat tíz alkalomból áll, egészen 2012. februárjáig jelentkezik havi rendszerességgel. A rendezvényre ellátogatók ingyenes könyvtári tagságot kaptak a hasznos útmutatás mellett.

A tájékoztatón tippeket kaptak az olvasók arra, milyen praktikus segítséget tud adni a mindennapi életükhöz, és milyen új lehetőségeket, közhasznú információkat kínál ma a könyvtár. Négy témakör köré csoportosult az ismertető: Internet; napilapok, folyóiratok; gyermekkönyvtár; videótagsági.

3co