Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekA híres zeneszerző születésének bicentenáriumi alkalmából az egész országban rendezvénysorozatok zajlanak. Ilyen ünnepi koncert volt a 2011. március 7-én, a tatai Menner Bernát Zeneiskola Hangversenytermében megrendezésre kerülő zongoraest, melynek fővédnöke és előadója, Prunyi Ilona zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára elkápráztatta a nagyszámú közönséget virtuóz zongorajátékával.

A tatai Menner Bernát Zeneiskola január 20-án, csütörtök délután a Magyar Kultúra Napja és Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából rendezte meg a zeneszerző operáiból összeállított zenei vetélkedőt, amelyen Tata város általános-és középiskolás tanulóiból alakult 6 csapat mérte össze tudását, szám szerint 32-en. A rendezvénysorozat keretében, mely a TÁMOP 3.2.4. pályázat, valamint a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár támogatásával valósult meg, zongorahangversenyt és vetítéses zenetörténeti előadást hallgathatott eddig a tatai közönség, most egy újabb színfolttal lett gazdagabb. A tanulók által választott csapatnevek, a helyezés sorrendjében, és elért pontszámaik: 1. Melinda csapat (215), 2.Hunyadi csapat ( 192 ), 3. " A " csapat és Bánk bán csapat (186-186), 4. Hűséges parasztok csapat (177), 5. Bátori csapat (170).

Az Erkel emlékév műsor-sorozatának második részére került sor 2011. január 11-én 17.30-kor a zeneiskola koncerttermében, melyet a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Menner Bernát Zeneiskola közösen szervezett. Az előadó, Belicza Júlia, Erkel pályafutásáról és a külföldi kortársaival való kapcsolatáról szólt. Arról, hogy szinte előzmény nélkül teremtette meg a nemzeti opera műfaját és szerteágazó zenei munkásságot folytatott.

Varázslatos estének lehettek részesei, akik ellátogattak 2010. december 14-én a Menner Bernát Zeneiskola gyönyörű koncerttermébe, ahol a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a zeneiskola közös szervezésében, Kassai István Liszt-díjas zongoraművész Erkel Ferenc zongoraműveiből válogatott.

Nagyszabású sakkversennyel emlékeztek a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Erkel Ferenc születésének 200-dik és Bláthy Ottó Titusz születésének 150-dik évfordulójára. E két neves egyént nem csak zeneszerzőként, illetve gépészmérnökként jegyezzük, hanem híres sakkozókként is. Erkel mesteri sakkozó volt, míg Bláthy nevéhez fűződik a világ leghosszabb sakkfeladványa.

A 2010. november 27-én megrendezett eseményen a város valamennyi általános iskoláját képviselték a diákok. A svájci rendszerű versenyre 8 korcsoportban lehetett nevezni, és hét fordulóban mérték össze tudásukat a nevezettek.

Erkel Ferenc születésének 200-dik évfordulója alkalmából szavalóversenyt rendezett a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, "Hazám, hazám, te mindenem címmel". Ahogyan a cím is sugallja: a verseket a hazaszeret és a zene témaköréből válogathatták az indulók. A kiírás szerint az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások vehettek részt a megmérettetésen.

3co