Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekDr. Boleráczki Margit volt a vendége a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Jogi Estek című sorozatának, 2012. február 2-án. A bírónő a családjog témakörében tartott előadást és ezt a nem egyszerű témát olyan világosan, közérthetően taglalta, hogy még véletlenül  sem terhelte hallgatóságát a szokásos jogi szóhasználattal.  Az életközösségek megszokott problémáiról szólt, a felbomló családokban előforduló jogi nehézségekről, a gyermekekkel kapcsolatos megoldandó helyzetekről, a családnak, mint vagyonközösségnek megoldást igénylő és eldöntendő gondjairól.

2011. december 15-én, az adventi időszakban tartott előadást, a tatai Móricz Zsigmond VárosiKönyvtárban, dr. Konnáth Attila, jogász. A közelgő karácsony miatt nem a büntetőjog sokkoló oldalát taglalta, hanem olyan, a gyakorlatban hasznos információkat osztott meg velünk, melyek adott esetben, fontosak lehetnek.

A jog a maga bonyolultságában sokak számára nehezen értelmezhető, ködös tartomány. dr. Rubovszkyné dr. Kerekes Márta, Tata város közjegyzője, 2011. november 11-én a Városi Könyvtár által szervezett Jogi Estek előadója, úgy tudott beszélni a szerteágazó témáról, az öröklési jogról, hogy a jogban járatlanok számára is érthetőek voltak a bonyolult szabályok. Az előadást megelőzően írásban lehetett kérdéseket megfogalmazni és a Művelődési Ház portáján elhelyezett gyűjtőládába bedobni azokat. Az estét megelőzően eljuttattuk a kérdéseket az előadóhoz, aki így fel tudott készülni a közönséggel való találkozásra.

[ 1 ]
3co