Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekA tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Mese-egyetem sorozatának június 16–án rendezett előadásán nem csak a füle botját, de a keze tollát is mozdította a lelkes közönség. A mesélés vizuális eszközeit napjainkban is alkalmazzák tanárok, óvónők munkájuk során, sőt, még a szülők is otthon, amikor gyermekeiknek mesélnek. Horváthné Csapucha Klára vizuális szakértő kiemelte a gyermek lelke és a mese kapcsolatát, mint fontos tényezőt a kicsik fejlődésében.

A Mese-Egyetem előadássorozat keretében 2011. május 19-én Dr. Nagy Attila, a Magyar Olvasástársaság Alapító Elnöke, jelenleg: tiszteletbeli elnök tartott előadást.

A Mese-Egyetem előadássorozat keretében 2011. április 21-én dr. Pompor Zoltán, gyermekirodalom szakértő tartott előadást.

Mese-Egyetem előadássorozat keretében 2011. március 17-én Dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke tartott előadást a tatai Gyermekkönyvtár olvasótermében.

A Mese-Egyetem előadássorozat keretében 2011. január 20-án Dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke tartott előadást a tatai Gyermekkönyvtár olvasótermében.

Mese mindenkinek! A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 15 előadásból álló sorozatának első három előadását az elmúlt évben hallhatták az érdeklődők. A sorozat célja megismertetni a mesék és a mesélés világával a felnőtteket. A mese-egyetem sorozat előadásai csütörtökönként hangzottak el, így lett a nevük Csupafül- Csütörtök.

A tatai Móricz Zsigmond Városi könyvtár 15 előadásból álló Mese-egyetem sorozatának első előadását hallgathatta meg az érdeklődő közönség október 14-én a Művelődési Ház Vízimalom termében. Az előadó Gombos Péter főiskolai tanár, a Magyar Olvasás Társaság alelnöke volt. A mese varázsával, a képzelet erejével indult az előadás.

A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a TÁMOP-3.2.4. pályázat keretében 15 előadásból álló Mese-Egyetem sorozatot indított. A bevezető előadást Dr. Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tanára, a Magyar Olvasás Társaság alelnöke tartotta 2010. október 14-én Mi a mese? Mi a műmese? címmel, közel húsz érdeklődő előtt. A hallgatóság főként szülőkből, pedagógusokból állt.

3co