Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekEgy derűs őszi napon (október 8-án) útjára indult a Mindenki Mesekönyve című rajz és mese programsorozat, hogy becsalogassa a családokat a könyvtárba egy jó hangulatú délutánra. Lassan megérkeztek az érdeklődők, kíváncsiskodtak, mit fogunk ma csinálni? Aztán elhangzott Benedek Elek A legszerencsésebb óra című meséje, és megindult a gyerekek képzelete, forogtak a színes ceruzák, a zsírkréták, a filctollak, és megszülettek a csodálatos rajzok a mese jeleneteiből.

A szülők is bekapcsolódtak: kreatívan kiegészítették gyermekeik alkotásait, segítették őket.

A bábkészítéssel folytatódott a Skicc(Elek) nevű program a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban november 12-én. A gyermekek már nagyon várták ezt az alkalmat, mert a rajzoláson kívül a vágásban, ragasztásban, de még a fonásban is megmutathatták ügyességüket.

Vidám hangulatban telt a Skicc(Elek) rajzblokkja november 5-én, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Örömmel láttuk, hogy a résztvevő családok köre ismét bővült. A jó hír gyorsan terjed, tartja a mondás. Ez beigazolódott a programsorozat harmadik alkalmával is.

Skicc(Elek)... a folytatás

Immár második alkalommal rendeztük meg a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában a Skicc(Elek) című családi rajzprogramot. Nagy örömünkre sokan érkeztek olyanok, akik az első foglalkozáson is részt vettek, de voltak olyanok is, akik a korábbi rajzolóktól értesültek a fantasztikus programról, és ez buzdította őket arra, hogy kipróbálják rajzügyességüket.

Új, az olvasó számára eddig ismeretlen programsorozat indult útjára 2010. október 8-án, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A „Családi Olvasás Éve” jegyében közös rajzprogramra hívtuk és vártuk a családokat könyvtárunkban. Skicc(Elek) a címe a programnak, amely mintegy hat alaklomból áll, és amelynek az első "rajznapját" a Könyvtári Héthez kapcsolódva tartottuk.


[ 1 ]
3co