Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

Képzések2012. április 20-án és 23-án került megrendezésre Mienk a tér című programunk, melynek keretében pénteken a Vaszary János Általános Iskola tanulói ismerkedhettek meg Marton Géza révén az időmérés egyik legősibb eszközével, a napórával. A rövid elméleti ismertető után a gyerekek saját kezükkel is készíthettek napórát, sőt, különböző sablonokat vihettek haza, hogy otthon folytathassák a kreatív munkát.

Hétfőn a Filmhatás nevű kamarazenekar pedig koncertet adott az Országgyűlés téren. Gyerek és felnőtt, érdeklődő és járókelő egyaránt hallgathatta a tehetséges fiatalokból álló művészeti csoport saját szerzeményeiből álló, közel 45 perces műsorát.

Tata híres polgáraira emlékezett április 16-án és 17-én a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében felnőtt és gyermek egyaránt.

A Kiállítóteremben e két napon a Csodák Palotája vándorkiállítása várta a látogatókat emlékeztetve minket arra, hogy a fizika is lehet érdekes, ahogyan azt már Öveges professzor is megmondta, aki szintén tatai kötődésű volt.
Hétfő délután Farkasházy Tivadar volt vendégünk, aki ükapjáról, Fischer Mórról, a híres porcelánygyárosról mesélt.
Kedden a város iskolái számára rendeztünk helytörténeti vetélkedőt, ahol a csapatok városi emlékhelyeket látogattak végig.

Április 13-án könyvtárunk konferenciát szervezett, melynek témája Tata város természeti kincseinek bemutatása és megóvása volt. Egyaránt eset szó a vízszabályozásról, a tópart rendezési tervéről és természetesen a vadlibákkal az élen a védett élővilág is figyelmet kapott a közel 2 órás előadássorozatban.

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Kollégák, Érdeklődők!

A mai „Ünnepi Könyvnap”-on (2012. március 21.), avagy a Könyv Ünnepén tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket.
Köszönöm a szervezőknek, hogy bennünket, fiatal, tanult kollégámat és engem kértek fel arra, hogy megnyissuk a tatai városi könyvtár „Muzeális érdekességek könyvtárunkban” című kiállítást. Miért is kell két ember, hogy egy szerény, de annál gazdagabb kiállítást megnyisson?

2012. február 20-án a tatai Móricz Zsigmond Könyvtárban TextLib konferenciát tartottak, abból az alkalomból, hogy a könyvtári integrált rendszer már több mint 20 éve segíti a könyvtárosok munkályát. Miután Márkusné Sinkó Ildikó köszöntötte a jelenlévőket, a nagy érdeklődést övező eseményen fontos és aktuális témákban tájékozódtak a szakemberek.

[ 1 ]
3co