Aktuális Projektek

Egy csészényi hang

Előadások a polcok között

Hang és betű

Helyismereti vetélkedő

Helyismereti játék

Hogyan mondjam el neked?

Honlapszerkesztő tanfolyam

Írótábor

Íróverseny

Kamasz-panasz

Könyvtári adatbázisok használata

Lapozgató

Meseország

Népek kultúrája

Photos-shop

Pro és kontra

Tollvonás

Velünk élő történelem

Vers és ritmus

Versmondó versenyek

Zenés vándorlók


Lezajlott rendezvények

TÁMOP 3.2.4
A PROJEKTEKRŐL


Mese-egyetem

Oroszlánkarom


Mindenki mesekönyve


Olvasta? Olvas Tata!

Könyves szerda

Ovis kölcsönzés

Vetélkedő

Családunk könyvtára

50+ NET

Zengő könyvtár

Emlékévek

Nagyrendezvények

Jogi estek

Szkennertippek

Népfőiskolai bibliográfia

Korrigenda

Szakdolgozat-kutatás

KépzésekA Zengő könyvtár című programunk januári vendége Robozné Schönfeld Zsuzsanna volt, aki az énekelt zenei műfajokról adott áttekintést.

A közönség soraiban gyermek és felnőt egyaránt élvezettel hallgatta az Internetes videóbejátszásokkal színesített előadást. Alpolgármester-asszony nem tagadta meg pedagógusi mivoltát sem: zárásként megénekeltette a közönséget.

2012. december 13-án, Luca napján Schmidt Mónika tanárnő volt a Zengő könyvtár vendége.

Előadása a Gospel műfaj kialakulását mutatta be - egészen régi idők egyházi zenéjéig visszanyúlt, hogy a hallgatóság teljes képet kaphasson a témáról. Az érdekes zenetörténeti áttekintést videóbejátszások tagolták, így nem csak elméletben, de tapasztalásban is megismerkedhettünk az említett zenei irányzattal.

2011. november 15-én Dezső Mariann volt a Zengő könyvtár című programunk vendége. Az előadás során a zongora történetével ismerkedhetett meg a közönség. A korokon átívelő áttekintést a művésznő zongorajátéka és jónéhány videó-bejátszás is színesítette, így fiatalabbnak és idősebbnek  egyaránt tartalmas kikapcsolódást nyújtott a közel egy órás program.

Neves vendéget köszönthetett 2011. október 18-án a Móricz Zsigmond Városi könyvtár szervezésében a Művelődési Központ színházterme: „Színház és történelem” címmel Szörényi Levente (zeneszerző, gitáros, énekes, író) tartott érdekes történelmi előadást.

[ 1 ]
3co